CraftWEB Hot Glass Talk

CraftWEB Hot Glass Talk (http://talk.craftweb.com/index.php)
-   General Hot Glass Discussion (http://talk.craftweb.com/forumdisplay.php?f=4)
-   -   Thermocouple connector (http://talk.craftweb.com/showthread.php?t=12633)

Franklin Sankar 07-17-2020 03:17 PM

Thermocouple connector
 
1 Attachment(s)
Anyone use these connectors. I keep getting intermittent failures. I donít think itís the wires since it is so stiff and difficult for it to fail?
The connectorS look fragile.
Franklin

Pete VanderLaan 07-18-2020 08:51 AM

In the Caribbean, it could be oxidation. Take the thing apart and clean the leads.

Franklin Sankar 07-18-2020 09:53 AM

Itís bright and shiny. Looks good. But just in case i will clean.
Franklin

Pete VanderLaan 07-18-2020 11:44 AM

I have some of those things that are over thirty years old and they're fine. If it's intermittent, is that with one thermocouple or more than one. If it's one, Look hard at the thermocouple. If it's with more than one, throw away the connector.

Franklin Sankar 07-18-2020 05:46 PM

Thanks for confirming it is tried and tested out there. I put a connector between The controler and the thermocouple. It was driving me crazy. Intermittent is the worst. I pulled it out and wired directly and all is well now.
Franklin


All times are GMT -5. The time now is 12:26 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
© CraftWEB.com. Opportunity Network. 2008. All Rights Reserved.